Duurzame routekaarten Nijmegen, Utrecht, Haarlem en Amsterdam Oost

Klik op onderstaande afbeeldingen om de volledige kaart te openen

Nijmegen

Utrecht

Haarlem

Amsterdam Oost

Hieronder volgen een aantal tips voor Amsterdam Oost!

2. Apparaat of meubel kapot? Maak het gratis in het Repair Cafe:
Het Repair Café wordt georganiseerd in buurtcentrum in De Meevaart.
Elke 1e, 2e en 3e woensdag van de maand en de laatste zaterdag van de maand van 14.00 uur tot 16.30 uur. Kijk voor actuele informatie op de website van De Meevaart.

3. Gratis spullen uitzoeken bij een weggeefwinkel of weggeefmarkt
Joe’s Garage is een weggeefwinkel / Pretoriusstraat 43 / Elke dinsdag tussen 12.00-14.30 en elke zaterdag tussen 14.00-18.00u
Er worden ook regelmatig weggeefmarkten georganiseerd. Kijk op de pagina van de Dappere Dames, Eltheto Kerk of Facebookpagina Indische Buurt Duurzaam.

4. Duurzame verf
In bouwmarkten staat vaak een rek met verkeerd gemengde verf, dit zou anders worden weggegooid en wordt daarom met hoge korting aangeboden. Hier staan vaak nog mooie kleuren tussen, ga dus vooral op zoek naar zo’n rek in jouw bouwmarkt.  Wil je 100% duurzame verf? Bestel dan een duurzame verf, zoals fairf.nl

 • Lekker eten 
 1. Taste before you waste
  Door corona ligt het even stil, maar anders organiseert Taste before you waste iedere dinsdag om 18u ‘Oogst van Oost’ in de Elthetokerk (Javastraat 118A). 
 1. Restaurant Instock
  “Wij zijn niet zomaar een restaurant, want onze chefs koken met ingrediënten die anders verspild zouden worden. De menukaart is iedere keer weer anders, omdat de oogst van de dag continu varieert. Czaar Peterstraat 21
 1. Thuisgekookt.nl
  Een vers gekookte maaltijd en daarnaast sociaal contact met buurtgenoten? Op thuisgekookt.nl vind je koks die aan huis maaltijden bereiden. Je kunt een maaltijd voor een klein bedrag ophalen of bezorgd krijgen.
 2. Maaltijd in een buurthuis
  Buurthuizen hebben vaak vaste dagen waarop maaltijden worden bereid. Deze kun je voor een klein bedrag kopen, zoals bij buurthuis Archipel en Dappere Dames in de Indische buurt. Kijk bij een buurthuis in jouw buurt wat het aanbod is aan maaltijden!
 • Iets moois aan  
 1. Online tweedehands winkelen
  Op Vinted en Marktplaats staat vaak mooie, tweedehands kleding voor een mooie prijs.
 1. Fifty Fifty tweedehands kleding
  Tweedehands kledingwinkel in Oost / Christiaan Huygensplein 25 
 1. We are Vintage tweedehands kleding
  Tweedehands kledingwinkel in Oost / Eerste Van Swindenstraat 43
 • Iemand helpen
 1. Vrijwilliger worden
  Wil jij wat betekenen voor je buurtgenoten? Kijk eens wat voor vrijwilligersfuncties er mogelijk zijn op Vca.nu. Je kunt vaak ook helpen bij een buurthuis in jouw buurt. 
 1. Goed idee voor de wijk?
  Heb je een goed idee voor jouw buurt, dan kun je vaak aanspraak maken op hulp vanuit de gemeente of een buurthuis en kun je ook een aanvraag doen voor geld om jouw initiatief op te starten. Denk bijvoorbeeld aan meer groen in de buurt, een project om buurtgenoten te helpen of een straatfeest te organiseren. Oost begroot, Fonds voor Oost, gemeente
 • Verbinden in de buurt 
 1. Boekenruilkastjes
  Op de website Minibieb.nl staat waar je boekenruilkastjes kan vinden. In de Indische buurt staan er kastjes o.a. bij: de Elthetokerk, in de Carolina MacGillavrylaan, in de Celebesstraat ook en Tweede Atjehstraat. 
 2. MeerDelen
  Woon je in Watergraafsmeer? Dan kun je gebruikmaken van Meerdelen.com. Op dit platform kun je elektrische auto’s en fietsen delen met buurtgenoten.
 1. Buurthuizen
  Buurthuis Archipel /  Makassarplein 1
  – Buurthuis De Meevaart / Balistraat 48A,
  – Stichting de Oase Buurthuiskamer Oosterparkbuurt / Vrolikstraat 281
  – Dynamo heeft verschillende buurthuizen in Amsterdam Oost, zie locaties op dynamo-amsterdam.nl/locatie
 2. Facebookpagina van je buurt
  Ook online kun je in contact komen met buurtgenoten, zoek op Facebook eens bij Groepen op Amsterdam Oost of de naam van jouw buurt. Je vindt groepen waarin tips worden gegeven en spullen worden aangeboden.
Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: